Cardiac science

cardilogo cardiacKoncern Cardiac Science je fokusiran u potpunosti na unapređenje neinvazivnih metoda sprječavanja i liječenja srčanih bolesti. Tijekom gotovo sto godina Cardiac Science proizvodi uređaje koji poboljšavaju kvalitetu dijagnostike i liječenja srčanih bolesti. Koncern je izumio moderni test srčane izdržljivosti i jednokanalni EKG s interpretacijom. Danas Cardiac Science dizajnira svoju opremu s mogućnošću povezivanja i integriranja s bolničkim informatičkim sustavom (HIS), digitalnim elektroničkim  zapisom (EMR) i ostalim sustavima.

S operacijama u Europi, Aziji i Amerikama te korisnicima u više od 100 zemalja, koncern omogućuje podršku profesionalcima u zdravstvenom sustavu, pružateljima hitne pomoći i javnosti.

Proizvodi koncerna Cardiac Science su jedni od napouzdanijih u kardiologiji. Svaki ima bogatu povijest i teško zarađenu reputaciju za kvalitetu, inovaciju, jednostavnost uporabe i izdržljivost. I svaka karakteristika pomaže korisnicima najviši standard njege za pacijenta. 
    Koncern Cardiac Science objedinjuje 4 poznata kardio brenda: Burdick®, Quinton®, Powerheart® i HeartCentrix® .
    Quinton® je sinonim za testiranje srčane izdržljivosti; u Quintonu je izumljen prvi svjetski mehanički pokretni sag. Univerzalno je poznat po svojoj pouzdanosti, točnosti i visokoj razini izvedbe.
   Burdick® je bio pionir u elektrokardiografiji s jednokanalnim EKG-om s interpretacijom i razvio je prvi komercijalni EKG koji je koristio otvorene komunikacijske protokole. Poznat po olakšavanju posla medicinskim djelatnicima, Burdick je rasprostanjen u medicinskim ustanovama.

   HeartCentrix® razvija programska rješenja za povezivanje unutar bolničkih sustava. Dizajniran za bezbolno integriranje s HIS-om, EMR-om i ostalim informacijskim sustavima, njihova rješenja pomažu radnom okruženju multifunkcionalnog bolničkog sustava.