Cosmed

logo cosmedTvrtku COSMED su 1980. godine osnovale dvije osobe u Italiji i tvrtka je aktivno počela razvijati nove proizvode  nedugo nakon osnivanja.
COSMED je započeo svoju liniju razvijajući Water Bell spirometre. Tijekom kasnih 80-ih je proizveo prijenosni elektronički spirometar nazvan Pony. Ovaj inovativni uređaj je postigao trenutačni uspjeh u Europi i na Dalekom istoku zahvaljujući petogodišnjem OEM ugovoru s medicinskim odjelom BOSCH-a oko prodaje spirometra Pony pod imenom BOSCH. COSMED je prodao više od 20000 spirometara Pony. Kasnih 90-ih COSMED je dizajnirao prvi prijenosni uređaj za mjerenje metabolizma (K4). Zaštićen putem nekoliko međunarodnih patenata, K4 je ubrzo postao najbolje prodavani eređaj za mjerenje potrošnje kisika na području obrazovanja, sportske znanosti te istraživanja.   
Danas COSMED proizvodi široki spektar dijagnostičke opreme kao što su spirometri, uređaji za testiranje plućnih funkcija, uređaji za kardio-pulmonalno testiranje i procjena hranjenja. Svi proizvodi su dizajnirani po najnovijim preporukama izdanim od najvažnijih znanstvenih organizacija kao što su American Thoracic Society, European Respiratory Society, American Heart Association i American College of Sport Medicine. Uređaji zadovoljavaju CE oznaku, IEC 601-1/EN 60 601-1 and FDA 510(K) i još niz međunarodnih certifikata.
COSMED ima jedinice u Sjedinjenim državama te predstavništva u Kini i Argentini kako bi pomogli brzorastućim tržištima. COSMED posjeduje distribucijsku mrežu u više od 80 zemalja u svijetu. Tijekom 2007. godine COSMED je zapošljavo približno 70 ljudi te imao godišnji promet više od 10 milijuna €.